Stijgende jeugdwerkloosheid verdient topprioriteit

Ernst_cramer_in_kamerwoensdag 22 juli 2009 14:50

Jeugdwerkloosheid verdient topprioriteit. Dat zegt de ChristenUnie naar aanleiding van de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, waaruit blijkt dat de werkloosheid in de leeftijdsgroep tussen 15 en 24 jaar het sterkst is gestegen. Er zijn nu meer dan 100 duizend jongeren werkloos. Kamerlid Ernst Cramer: ,,Er is in het crisisakkoord 250 miljoen ter beschikking gesteld voor het bestrijden van de jeugdwerkloosheid. Dat geld moet zo snel mogelijk op de juiste plek terecht komen.”

Cramer wil dat het kabinet met werkgevers in gesprek gaat om noodzakelijke afspraken te maken over de besteding van die 250 miljoen. ,,Schoolverlaters zijn nu extra de dupe en de situatie wordt er na de vakantie niet beter op. Werkgevers zouden kunnen overwegen stages ‘betaald’ te verlengen,” aldus Cramer. 

Over de hele beroepsbevolking steeg de werkloosheid. In de periode april-juni 2009 waren gemiddeld 373 duizend personen werkloos. Dit komt overeen met 4,8 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 4,0 procent.

Lees hier het CBS-bericht

Labels
Crisis
Ernst Cramer
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Stijgende jeugdwerkloosheid verdient topprioriteit'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > juli

Geen berichten gevonden