Toegang tot gezondheidsdiensten

07-09-2005 11:50 07-09-2005 11:50

Hans Blokland - IND/DEM:
 
Voorzitter,
 
Collega Svensson heeft een uitermate boeiend en compleet verslag afgeleverd, waarin veel aspecten die met vrouwen & gezondheidszorg samenhangen worden besproken. Ik ben geen medicus, maar ik heb begrepen dat veel opmerkingen de vinger op de juiste plek leggen.
                   
Ik ben onder de indruk van de zorg die uit het rapport spreekt. Het verslag ademt een grote mate van compassie met het individu dat op allerlei wijzen niet tot zijn of haar recht kan komen. Zeker wanneer dat het gevolg is van misbruik, misdaden of verslaving. De oproep voor een toegankelijk systeem van gezondheidszorg kan ik van harte onderschrijven..
 
In schril contrast tot al de positieve onderdelen van dit verslag staat voor mij echter paragraaf 21. Waar in het verslag zeer veel aandacht wordt besteed aan het welzijn en de gezondheid van volwassenen, laat paragraaf 21 na dit ook voor mensen in een eerder stadium van hun leven te garanderen. Het lijkt alsof de rechten van en zorg voor volwassen van groter belang zijn dan dezelfde zaken voor mensen wiens bestaan net is begonnen. Voor mij is het leven van ieder mens even waardevol, van erg jong tot erg oud. Daarom wil ik ervoor pleiten die elementen die onderscheid maken tussen zorg in verschillende levensfasen te verwijderen. Op die manier kan de positieve insteek van dit rapport ook ten goede komen aan mensen die nog niet voor hun eigen belangen kunnen opkomen.
 
Voorzitter, ik hoop dat de collegae deze smet op dit verder uitstekende verslag willen wegnemen.

Meer informatie: Henk-Jan Keur, tel. 010 414 0534

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari