rol van stedelijke gebieden

donderdag 13 oktober 2005 09:49

Op 13 oktober debatteerde het EP over de rol van stedelijke gebieden bij economische ontwikkeling. Namens de eurofractie nam Bas Belder deel aan dit debat.

Bas Belder, namens de IND/DEM-Fractie. Voorzitter, collega Beaupuy vraagt aandacht voor de stedelijke gebieden als motoren in de ontwikkeling van landen en regio's. Gelet op de rol van steden als ontwikkelingsgebieden van kennis en economische activiteiten lijkt het mij nuttig de specifieke invloed van steden op het behalen van de Lissabon-doelstellingen te registreren. Ik ben blij dat de rapporteur daaraan aandacht besteedt.
 
Daarnaast constateert de rapporteur terecht dat zowel de Commissie als de lidstaten aan de ontwikkeling van de steden kunnen bijdragen, de Commissie in het bewaken van de neveneffecten van algemeen economisch en regionaal beleid op steden en de lidstaten door het opstellen van ontwikkelingsplannen voor hun steden en stedelijke gebieden.

Alhoewel kruisbestuiving hier en daar nodig en mogelijk is, lijkt slechts deze balans mij recht te doen aan de principiële bevoegdheden van zowel lidstaten als Commissie. De oproepen aan de lidstaten om extra aandacht te geven aan stedelijk beleid, kan ik dan ook van harte ondersteunen. Vandaar mijn oprechte complimenten aan de rapporteur voor dit fraaie verslag.

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari