'Demonisering gezinscongres verbazingwekkend'

rouvoet_spreekt_met_jeugd_Joost_Ooijmandinsdag 11 augustus 2009 11:31

"De demonisering van het gezinscongres in de Amsterdam Rai verbaast mij", zegt Tweede Kamerlid Joël Voordewind in reactie op de kritiek die het World Congress of Families afgelopen dagen oogstte. "Het is te belachelijk voor woorden dat D66-Kamerlid Boris van der Ham Kamervragen heeft gesteld over een speech die nog niet eens uitgesproken was." Van der Ham eiste dat minister Rouvoet in zijn geplande openingsvideo ook op zou komen voor andere gezinsvormen, naast het 'natuurlijke gezin'.

Volgens critici zijn veel organisatoren 'homo-foob' en neemt Jeugd en Gezinminister door zijn medewerking aan het congres te weinig afstand daarvan. "Je hoeft het niet met alle deelnemers eens te zijn om deel te nemen aan het congres. Ik heb ook wel eens op een PvdA-congres gesproken, maar dat maakt mij nog geen PvdA'er", aldus Voordewind.

"Het is juist goed dat er aandacht besteed wordt aan het gezin in een tijd dat het gezin onder druk staat. Financiële druk, de stress bij het combineren van werk- en zorgtaken, opvoedingsvragen, toenemende echtscheidingen waarbij jaarlijk 60.000 kinderen betrokken zijn. Hierover gezamenlijk nadenken met specialisten uit vele landen, lijkt me een zeer goede zaak", stelt het Kamerlid.

Bruggen slaan
Minister van Jeugd en Gezin Rouvoet reageerde in de media op de kritiek door te stellen dat het niet meer dan logisch is dat hij als gezinsminister aanwezig is op het gezinscongres. In aanloop van het congres distantieerde hij zich van de opvatting dat aids een straf van God zou zijn op homoseksualiteit. Deze uitlating deed een deelnemende Europarlementariër enkele jaren geleden en werd onlangs weer aangehaald. In zijn openingstoespraak riep Rouvoet de deelnemers van het congres op bruggen te slaan tussen mensen die andere opvattingen hebben over het gezin. Hij benadrukte het belang van het gezin in de samenleving en legde uit dat het gezinsbeleid topprioriteit heeft voor het kabinet.

Jeugd en Gezinswoordvoerder van de Tweede Kamerfractie Joël Voordewind zal deze week ook drie keer spreken op het congres. Dinsdagmiddag spreekt hij over ontwikkelingssamenwerking en het belang van het bijeenhouden van gezinnen, dinsdagavond over best practices van het gezinsbeleid en woensdag neemt hij deel aan het slotdebat.


 

Labels
André Rouvoet
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op ''Demonisering gezinscongres verbazingwekkend''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > augustus

Geen berichten gevonden