Huizinga investeert in fietspaden

fietspadzaterdag 29 augustus 2009 11:45

Fietsers moeten op steeds meer fietspaden gewoon door kunnen trappen, zonder hinder van hobbels, boomstronken en verkeerslichten. De komende jaren moet het aantal 'fietssnelwegen' verdubbelen. Daarvoor trekt staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) de komende jaren 25 miljoen euro uit. Dat schrijft zij zaterdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Daarin ontvouwt zij plannen om Nederland nog meer op de fiets te krijgen. Er zijn al vijf fietssnelwegen, in de regio's Arnhem-Nijmegen en Den Haag Leiden zijn plannen bijna klaar. Proeven wijzen uit dat met deze fietspaden 5 procent van de forenzen over te halen is de auto voor de fiets te verruilen.

Stallingsplaatsen
De staatssecretaris steekt 35 miljoen in 100.000 extra stallingsplaatsen bij stations. Opruimen van oude fietsen in twintig gemeenten kan 20 procent meer ruimte opleveren Bij bus- en tramhaltes moeten fietsers hun rijwiel gemakkelijk achter kunnen laten. Ook daar komen meer stallingen.

Diefstal
Om fietsendiefstal terug te dringen bekijkt ze of in 2011 een framenummer in de fiets verplicht kan worden. Verder helpt het Rijk met de verdere ontwikkeling van een fietsplanner van de Fietsersbond en de provincies.

In totaal trekt Huizinga er 70 miljoen voor uit om fietsen aantrekkelijker te maken.

(nu.nl, 29 augustus 2009)

Labels
In de media
Tineke Huizinga
Tweede Kamer
Verkeer & Vervoer
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Reacties op 'Huizinga investeert in fietspaden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > augustus

Geen berichten gevonden