'Vol Malieveld geen effect op AOW-besluit'

Formatie_Bos_Balkenende_Rouvoetwoensdag 04 november 2009 11:55

Een Malieveld vol demonstranten kan het AOW-besluit van het kabinet niet terugdraaien. Dat zegt vice-premier Rouvoet in het tweewekelijkse gesprek met NU.nl. "Het kabinet is niet over 1 nacht ijs gegaan met het neerleggen van deze plannen. Hier is goed over nagedacht. De sociale partners hebben de gelegenheid gehad om samen een alternatief in te dienen. Daar zijn ze niet uitgekomen."

"Ik ga niet zwartepieten wiens schuld dat is. Maar men wist de consequentie als men er niet uit zou komen. We nemen nu onze eigen route. En die zal sociaal goed verdedigbaar zijn."

De sociale partners en 11 onafhankelijke leden hadden tot 1 oktober om in de SER samen tot een akkoord te komen.

Maar een dag voor het verstrijken van de deadline trokken de werkgevers de stekker uit het overleg tot grote woede van met name de FNV en haar voorzitter Agnes Jongerius. De FNV kondigde op vervolgens grote acties aan en ook oppositiepartij SP zint op grote manifestaties.

Overal tegen
"De SP is overal tegen, dus dat vind ik geen verrassing", aldus Rouvoet. Wel hoopt hij dat de vakbeweging haar dreigementen voor grote acties zoals een vol Malieveld intrekt. Rouvoet nodigt de vakbeweging uit om mee te werken aan de uitvoering van de AOW-plannen.

"Ik grijp iedere gelegenheid aan om een extra beroep te doen op de FNV. Want hoe dan ook, we gaan deze plannen uitvoeren, maar we doen dat natuurlijk het liefst met de steun van de sociale partners."

En mocht Nederland eind dit jaar toch het toonbeeld zijn van grote demonstraties? "Dan zullen die wat mij betreft geen invloed hebben op het uitvoeren van onze plannen. Niemand van ons was uit op dit besluit, maar een diepe crisis met grote financiele gevolgen noodzaakt ons hiertoe. Als wij niets doen, schuiven we de rekening door naar onze kinderen."

Bekijk de video van het interview op Nu.nl

(nu.nl/ Martin Kuiper - 4 november 2009)

Labels
André Rouvoet
In de media
Werkgelegenheid

« Terug

Reacties op ''Vol Malieveld geen effect op AOW-besluit''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > november

Geen berichten gevonden