Rouvoet wil aandacht werkende vader

Rouvoet_flevo2008donderdag 12 november 2009 11:03

Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin wil dat het voor werkende vaders gemakkelijker wordt om meer tijd aan hun gezin te besteden. Volgens de minister vinden veel mensen het raar dat een vader ouderschapsverlof opneemt of een dag minder gaat werken. Bij moeders kijken ze er anders tegenaan. De minister pleit voor een "cultuurbreuk" - op de werkvloer, op het schoolplein en in de bestuurskamers. "Vaders die meer zorgtaken op zich willen nemen, moet daar meer ruimte voor krijgen."


Bestuurskamers
Het ministerie gaat onderzoek doen naar de houding tegenover werkende vaders. Dat onderzoek moet in beeld brengen welke drempels er in de bedrijfscultuur zijn.

Ook wordt bekeken welke nadelige consequenties voor hun carriere de vaders verwachten. Mannen denken volgens hem dat ze minder promotiekansen hebben als ze op hun werk aangeven dat ze thuis meer zorgtaken op zich willen nemen.

Wetten
"Een modern arbeidsmarktbeleid betekent dat gezinnen zelf kunnen kiezen hoe zij werk en privé afstemmen", stelt de minister.

Als werkgevers hun werknemers in staat stellen zelf keuzes te maken, leidt dat tot een sterkere arbeidsmarkt en sterkere gezinnen, zegt Rouvoet. Volgens de minister zit het probleem 'm in de cultuur op de werkvloer en niet in de wetten en regels.

Het onderzoek moet in maart klaar zijn.

 

(NOS, 12 november 2009)

Labels
André Rouvoet
In de media

« Terug

Reacties op 'Rouvoet wil aandacht werkende vader'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2009 > november

Geen berichten gevonden