Crisis en herstel

Esmé Wiegman_kleindonderdag 19 november 2009 14:44

Vorige week donderdag hebben we tot in de late uurtjes vergaderd over de crisis- en herstelwet. Een wet die op terreinen van ruimtelijke ordening, natuurbescherming, weg- en spooraanleg en het algemene bestuursrecht tijdelijke en structurele vereenvoudigingen en versnellingen regelt, als stimulans voor de economie.

We kennen allemaal wel de verhalen hoe moeizaam en traag het aanvragen van een bouwvergunning gaat. Met enige versnelling is dus niets mis. Op het terrein van duurzaamheid wil ik graag snel dingen geregeld zien: windmolenparken op zee, energie uit warmte-koude-opslag, oplaadpunten voor elektrische auto’s etc. Maar met bouwprojecten mag de zorgvuldigheid en rechtsbescherming rondom mensen en natuur natuurlijk niet fundamenteel aangetast worden. Dat was voor mij de reden om de wet met een aantal amendementen stevig te verbouwen, met een mooi resultaat.

Veel tijd om successen te vieren heb je eigenlijk niet, want de volgende vergaderingen wachtten al weer: afronding van de behandeling van de begroting van Volksgezondheid en een commissievergadering over het toenemend aantal late abortussen en het uitblijven van meldingen van levensbeeindiging van pasgeborenen. De komst van de 20-wekenecho moet hier wel een belangrijke rol bij spelen.

Hoogtepunt van deze week was wel het bezoek aan Hare Majesteit de Koningin en de Koninklijke Hoogheden Prins Willem Alexander en Prinses Maxima. Hierover kan ik natuurlijk verder niets vertellen. 'Beetje dom' dat een collega dat wel heeft gedaan. Maar het was echt een bijzondere ervaring met goede gesprekken.

Toen ik woensdagavond m’n tas aan het inpakken was met stukken voor de volgende dag, merkte ik dat m’n keel steeds meer pijn ging doen. Op weg naar huis begon koorts toe te slaan. Crisis! Ziek worden kan eigenlijk niet in deze drukke vergaderweken. Maar ik ben toch in bed beland. Zonder stem begin je weinig in de politiek. In afwachting van herstel een hartelijke groet!

Esmé Wiegman

Labels
Esmé Wiegman
fractieblog

« Terug

Reacties op 'Crisis en herstel'

Bert Tijhof
Geplaatst op: 19-11-2009 17:01 Quote
Esmee, van harte beterschap! Ik heb gezien dat jullie je toch ook flink hebben ingezet voor de N35 tussen Wierden en Zwolle. Mooi, dat ook samenwerking tussen de kamerleden en lokale raadsleden vorm krijgt op deze manier.
Ik hoop dat je snel weer opknapt en je weer je zegje kunt doen in het Haagse, je doet het goed!
Nieuw bericht

Nieuwsarchief > 2009 > november

Geen berichten gevonden