Tineke Huizinga en Peter Kos met TEAR fund naar India

11-03-2005 21:52 11-03-2005 21:52

Tweede Kamerlid van de ChristenUnie Tineke Huizinga en Peter Kos, voorzitter van de Evangelische Alliantie, gaan tussen 16 en 25 maart met TEAR fund naar Zuidoost India. Tijdens deze reis zullen verschillende partners en projecten van TEAR fund worden bezocht die zich richten op wederopbouw in de – door de tsunami - getroffen zuidelijke provincies Tamil Nadu en Kerala.
 
Tineke Huizinga is woordvoerder voor ontwikkelingszaken van de ChristenUnie en de eerste Nederlandse parlementariër die afreist naar het rampgebied van de zeebeving.  Peter Kos zal als voorganger en voorzitter van de Evangelische Alliantie een bezoek brengen aan het gebied om de verwoestende gevolgen van de ramp, maar ook de hoop van wederopbouw te kunnen ondervinden.
 
TEAR fund heeft drie partners die zich in Zuidoost India bezig hebben gehouden met noodhulp en inmiddels zijn overgeschakeld op wederopbouw in dit gebied. Deze partners zijn Eficor (de hulp- en ontwikkelingstak van de Indiase Evangelische Alliantie), Discipleship Centre en Divya Shanti. TEAR fund werkt in haar nood- en ontwikkelingshulp altijd samen met locale christelijk organisaties en kerken. Zij leven dicht bij de plaatselijke bevolking en weten daarom goed welke specifieke noden er binnen een bevolkingsgroep spelen. TEAR fund geeft echter hulp aan ieder mens;  ongeacht religie, afkomst, geslacht of ras.
 
De wederopbouw in Zuidoost India concentreert zich momenteel op het bouwen van tijdelijke woningen, het ontzilten van landbouwgrond zodat het weer bruikbaar wordt voor het verbouwen van gewassen, het reconstrueren van de visserij en het aanleggen van sanitaire voorzieningen. Daarnaast wordt nog steeds gezorgd voor verstrekking van voedsel en medicijnen.

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari