Geen enkele baan in de prostitutie is passende arbeid!

dinsdag 26 april 2005 17:58

Motie Rouvoet krijgt ruime meerderheid in de Kamer

 
Zojuist heeft de Tweede Kamer ingestemd met een motie die onderschrijft dat geen enkele baan in de prostitutie aangemerkt mag worden als passende arbeid.  ChristenUnie fractievoorzitter André Rouvoet heeft ervoor gepleit dat het voor (ex) prostituees mogelijk moet zijn om de sector te kunnen verlaten zonder financiële sancties.
 
Tijdens het debat over het reintegratiebeleid, vorige week, met minister de Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werd er gesproken over de financiële consequenties van werkweigering. De vraag kwam hierbij aan de orde of deze consequenties ook in de prostitutie zouden gelden. Door de aangenomen motie van de ChristenUnie staat nu vast dat het voor (ex)prostituees geen financiële gevolgen heeft wanneer ze de prostitutiesector willen verlaten maar geen ander werk kunnen vinden. De ChristenUnie wil op deze manier voorkomen dat mensen om financiële redenden ertoe gedwongen worden in de prostitutiesector werkzaam te blijven.
 
Rouvoet: “Op deze manier kunnen prostituees die hebben aangegeven niks meer te maken willen hebben met de prostitutiesector, niet alsnog gedwongen worden om te blijven werken bijvoorbeeld achter de bar of als schoonmaakster in diezelfde sector. Zodat ze zonder financiële gevolgen een nieuwe toekomst buiten de prostitutie kunnen beginnen”

Met de aanvaarding van deze motie geeft de Kamer gehoor aan de oproep van het overleg platform van de ChristenUnie (HOOP), waar diverse organisaties (waaronder het Leger des Heils, De Haven, The Cleft en het Scharlaken Koord) die zich inzetten voor de opvang van (ex)prostituees bij zijn aangesloten. Zij hadden dit probleem van het bestempelen van prostitutie als ‘passende arbeid’ aangekaart bij de ChristenUnie. Joël Voordewind, coördinator van het platform zegt zeer tevreden te zijn dat door de inbreng van deze organisaties nu de uitspraak van minister De Geus, ongedaan gemaakt wordt.
 
 

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari