Richten op kerntaken

02-06-2005 15:16 02-06-2005 15:16

Rouvoet: Intrekken wetsvoorstel niet zuiver

DEN HAAG (ANP) – Dat het kabinet het wetsvoorstel ter goedkeuring van de Europese grondwet zal intrekken, is „staatsrechtelijk niet zuiver". Dat zei ChristenUie-kamerlid Rouvoet donderdag in de Tweede Kamer.

Premier Balkenende kondigde donderdag voor het debat aan dat het wetsvoorstel wordt ingetrokken, gezien de uitslag van het referendum. Rouvoet - tegenstander van de grondwet - had liever gezien dat de Kamer de kans kreeg het voorstel weg te stemmen.

„Premier Balkenende heeft steeds benadrukt dat het referendum een advies aan de Tweede Kamer was, en niet aan het kabinet". Het is daarom aan het parlement om definitief conclusies te trekken, aldus Rouvoet.

Hij zei verder dat de ChristenUnie in eigen kring gaat nadenken over het instrument van een referendum. De partij is daar tot nog toe altijd principieel tegen geweest. Het referendum is „geen panacee”, zei Rouvoet, maar het debat over de grondwet in de maanden voor het referendum was hem „goed bevallen”.

Rouvoet riep het kabinet verer op te komen tot een nieuwe toekomstvisie over de samenwerking binnen de Europese Unie. In zijn ogen moet de EU minder ambitieus worden en zich louter richten op de kerntaken.

 

Bron: Reformatorisch Dagblad

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari