Wil het kabinet af van Prinsjesdag?

30-08-2005 18:35 30-08-2005 18:35

André Rouvoet heeft premier Balkenende in de Tweede Kamer gevraagd waarom het kabinet opnieuw een groot aantal onderdelen uit de Miljoenennota voortijdig naar buiten heeft gebracht. De minister-president heeft zelfs een persconferentie gegeven, waarop hij een aantal voornemens gepresenteerd heeft.

Rouvoet: "Wat blijft er zo over van de Grondwet, die voorschrijft dat de koningin op Prinsjesdag de plannen bekendmaakt?". Er gaan nu zelfs stemmen op om de premier en niet de koningin de 'Troonrede' voor te laten lezen of zelfs Prinsjesdag maar helemaal af te schaffen. Rouvoet: "Dat is de omgekeerde wereld. Als de minister van Verkeer & Waterstaat door het rode licht rijdt, halen we de verkeerslichten toch niet weg. Die minister moet op haar vingers getikt worden en het kabinet moet zich nu gewoon aan de afspraken houden".

De fractievoorzitter van de ChristenUnie vindt het jammer dat het kabinet voeding heeft gegeven aan de discussie over het voortbestaan van Prinsjesdag: "Het kabinet doet op deze manier z'n uiterste best om één van de mooiste tradities in ons land om zeep te helpen".

Zie ook:

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari