Zwolse Tweede-Kamerleden delen lespakket Derde Kamer uit

donderdag 08 september 2005 15:41

De drie Zwolse Tweede-Kamerleden Arie Slob (ChristenUnie), Co Verdaas (PvdA) en Eddy van Hijum (CDA) delen vrijdag 9 september lespakketten van De Derde Kamer uit op drie Zwolse basisscholen. De Kamerleden bezoeken in korte tijd de scholen en laten een koffertje met het lesmateriaal achter.
 
Wat is democratie? Daar draait het gratis lesprogramma Derde Kamer der Staten-Generaal om. In de week van prinsjesdag gaat het programma van start. Op scholen in heel Nederland gaan leerlingen van de groepen 7 en 8 in debat over onderwerpen als onderwijs, sport, milieu en andere zaken die hen aangaan. Ze kunnen stemmen, plannen verdedigen en als klas een democratische beslissing nemen. Ondertussen maken ze kennis met onze democratie en leggen leden van de Eerste en Tweede Kamer hen uit wat er allemaal gebeurt in Den Haag.
 
Slob, Verdaas en Van Hijum beginnen om 13.30 uur met hun tocht langs de scholen. Achtereenvolgens doen ze Het Mozaïek (Hortensiastraat 31), de Prof. P. Deddenschool (Van Houtenlaan 1/A) en De Wieden (Beulakerwiede 4) aan. Ze laten koffertjes met het lespakket achter. Om 15.00 uur sluiten ze de tour af.
 
Met de actie hopen de Kamerleden de Derde Kamer onder de basisscholen in de regio Zwolle onder de aandacht te brengen, en daarmee aandacht voor de democratie op de scholen te stimuleren. Alle basisscholen kunnen het lespakket gratis aanvragen via Derdekamer.nl.
 
Meer informatie over de Derde Kamer vindt u op www.derdekamer.nl .

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari