Maak energiebesparing weer lonend!

maandag 19 september 2005 17:29

Vergroening economie door stimulans duurzame energie en openbaar vervoer. 

Het kabinet heeft de stimuleringsregelingen voor de besparing van energie en het gebruik van schone energie afgeschaft. André Rouvoet: “Dat is natuurlijk contraproductief. Het is hoog tijd om deze maatregelen te herintroduceren. Dat bespaart energie, bevordert het gebruik van schone energie en beperkt het gebruik van fossiele brandstoffen. Het is voor mij een zaak van goed rentmeesterschap”. De ChristenUnie trekt daarom in de tegenbegroting Groeien in vertrouwen € 200 miljoen uit voor energiebesparing en het gebruik van schone energie.
 
Energiebesparingsmaatregelen, zoals de isolatie van de eigen woning en de aanschaf van een zonneboiler, worden aftrekbaar voor de belasting. Het gebruik van schone energie wordt beloond met een vermindering van de energiebelasting op groene stroom. Rouvoet: “Het gaat erom dat energiebesparing weer lonend wordt voor de burger, die dankzij deze stimuleringsmaatregelen ook z’n energierekening omlaag kan brengen”.
 
Verder komt de ChristenUnie met voorstel om het gebruik van stads- en streekvervoer te stimuleren. Daarvoor wordt € 200 miljoen uitgetrokken. Hiermee worden maatregelen bekostigd, zoals de uitbreiding van de OV-jaarkaart naar 16- en 17-jarigen. De extra middelen worden ook gebruikt voor de ondersteuning van innovatieprojecten, zoals proeven met een OV-tarief van € 1,00 in de stad en vrijstellingen of goedkope tarieven voor bijzondere doelgroepen (ouderen, jongeren en gehandicapten).

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari