Bijdrage debat Debat naturalisatieprocedures: Kalou

donderdag 29 september 2005 11:31

Mevrouw Huizinga-Heringa (ChristenUnie): Voorzitter. Ik zal vandaag niet spreken over de eventuele versnelde naturalisatie van Salomon Kalou. De minister heeft de bevoegdheid naturalisaties te verlenen. Artikel 10 biedt de minister een grote, vrijwel ongenormeerde beleidsvrijheid op dit punt. Over een individueel geval wil ik niet met de minister in debat gaan. Dat is aan de minister. Een motie met de strekking om Kalou toch versneld te naturaliseren, zullen wij niet steunen. Ik heb echter wel vragen bij de beslissing van de minister. Ik had mij heel goed kunnen voorstellen dat de beslissing anders was uitgevallen.
 
Dat brengt mij bij de afhandeling van naturalisatieverzoeken in het algemeen. Ik roep de minister op om daar met souplesse mee om te gaan en volop gebruik te maken van de mogelijkheden die artikel 10 biedt. Wij hebben enkele voorbeelden van gevallen waarin mensen die genaturaliseerd willen worden, worden geconfronteerd met voor hen onmogelijke eisen inzake het overleggen van identiteitspapieren. Het lijkt erop dat zij niet genaturaliseerd kunnen worden. Ik begrijp dat deze voorbeelden in dit bestek niet besproken kunnen worden.
 
Mijn fractie neemt zich voor om hierover uitgebreid met de minister van gedachten te wisselen bij de behandeling van de begroting van Justitie.

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari