ChristenUnie wil spoed achter De Passie

14-11-2005 12:17 14-11-2005 12:17

Bron: De Twentsche Courant Tubantia

WIERDEN - De gemeente Wierden moet snel en voortvarend aan de slag met huisvesting voor de evangelische school De Passie, omdat De Passie daar recht op heeft. Dit vindt Tweede-Kamerlid A. Slob van de ChristenUnie, die onlangs een werkbezoek bracht aan de gemeenteWierden.

De parlementariër wees er op dat de provincie Overijssel, de Raad van State en de minister van Onderwijs allemaal de bezwaren van Wierden tegen de komst van de evangelische school van tafel hebben geveegd en de rechten van De Passie hebben bevestigd.

Slob: ‘Wees eerlijk, iedereen ziet dat Wierden hard aan de slag moet, maar hier ze zijn gewoon bezig om dat besluit over de gemeenteraadsverkiezingen - van maart 2006 - heen te tillen.’

Het Kamerlid van de ChristenUnie vraagt zich af ‘hoe je dit staaltje van burgelijke ongehoorzaamheid kunt verantwoorden als gemeentelijke overheid.’ Slob wil ten aanzien van de evangelische school een tweesporenbeleid voeren: aan de ene kant voortvarend samenwerken met De Passie en aan de andere kant je sterk maken voor financiële compensatie. Want het zijn vooral de kosten van de benodigde accomodatie voor de evangelische school waar de gemeente tegen aan hikt. De kwestie speelt al een aantal jaren.

Als het aan het Wierdense collega van B en W ligt blijft de gemeenteraad zich tegen De Passie verzetten. Wierden overweegt schadeclaims in te dienen bij rijk en provincie als er niet meer aan de vestiging van De Passie valt te ontkomen. De gemeenteraad behandelt deze gevoelige affaire op 21 november in de raadsvergadering. De ChristenUnie in de raad heeft als enige fractie geen problemen met de komst van de school. Volgens algemeen directeur A. van der Ven van De Passie stellen B en W van Wierden met hun voorstel de gemeenteraad ‘een ramkoers voor’. ‘Opnieuw wordt de gemeenteraad geconfronteerd met een voorstel dat vooral uitblinkt in het weglopen voor eigen verantwoordelijkheid, onbegrijpelijke argumentatie en onvolledige informatie,’ zei Van der Ven eerder in deze krant.

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari