Kamerleden op de bres voor pensioen WAO’er

vrijdag 25 november 2005 17:13

Bron: www.destentor.nl

door JELLE BOONSTRA

ZWOLLE - Door een wirwar in WAO-regeltjes is de kans groot dat duizenden Nederlanders, die tussen 1967 en 1980 in de WAO terechtkwamen, geen pensioen ontvangen omdat hun afkeuringspapieren nooit bij pensioenfonds of verzekeraar zijn beland.

Een schrijnende zaak, daar zijn CDA, PvdA en ChristenUnie het in Den Haag over eens. Voor het in 1980 tot een koppeling kwam waarbij afkeuring door een WAO-arts ook automatisch gold voor de pensioenverstrekker, moesten afgekeurden dat zelf regelen. Velen wisten dat niet en lopen nu pensioengeld mis.

De zaak kwam aan het rollen toen Zwollenaar Johan van der Vegt bij toeval ontdekte dat er geen pensoen is opgebouwd in de bijna dertig jaar dat hij in de WAO zit. Daardoor loopt hij straks 145 euro per maand mis.

Kamerleden uit zijn woonplaats Zwolle nemen het nu voor hem op. Co Verdaas (PvdA) hoopt dat meer WAO’ers zich gaan melden naar aanleiding van de publiciteit. Zelfs ‘deze ene trieste zaak’ wil hij via vragen bij de minister aankaarten.

Als de verzekeraar in kwestie, Delta Lloyd, tenminste niet besluit om alsnog de hand over het hart te strijken voor het verschil van amper 145 euro per maand. ‘Laten we zeggen dat we ze tot en met de kerst tijd geven om de afwijzing van de pensioenclaim nog eens te bekijken’. Zijn stadgenoot Eddy van Hijum (Kamerlid voor het CDA) wil die vragen om opheldering steunen. Arie Slob (ChristenUnie) vindt dat de verzekeraar zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

Verzekeraar Delta Lloyd heeft inmiddels de ontbrekende stukken opgevraagd en heeft beloofd het dossier opnieuw te bekijken.

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari