Saillante details over kabinetsformatie

maandag 19 december 2005 16:04

Kaft jaarboek 2003-2004André Rouvoet publiceert dagboeknotities in parlementair jaarboek ChristenUnie

Tussen kerst en oud en nieuw verschijnt Zichtbaar en relevant – Parlementair Jaarboek ChristenUnie 2003-2004. Het boek is veel meer dan een jaarverslag over 2003 en 2004. Het bevat interviews met onder andere James Kennedy – over geloof en politiek in de Verenigde Staten en Nederland. De ChristenUnie publiceert in het jaarboek ook de dagboekaantekeningen van André Rouvoet tijdens de kabinetsformatie van 2003.  Na de keuze van het CDA voor D66 noteerde Rouvoet: “Pikant is dat de informateurs benadrukken dat zij nog niet in staat zijn om de conclusie te trekken dat de combinatie met D66 zicht biedt op ‘een vruchtbare samenwerking’. Het CDA is dus echt te vroeg geweest met z’n keuze!”
 
Het jaarboek heeft eigenlijk een bijzondere voorgeschiedenis. Het zetelverlies in 2002 en 2003 leidde tot een fors subsidieverlies voor de fractie van de ChristenUnie, waardoor inkrimping van het team van medewerkers dreigde. Rouvoet: “Om dat te voorkomen zijn we gestart met de werving van donateurs: vrienden van de fractie. Inmiddels mochten we niet minder dan 6000 vrienden verwelkomen, die de fractie met een jaarlijkse gift ondersteunen. In ruil daarvoor organiseren we jaarlijks een Vriendendag in de Tweede Kamer en geven we een jaarboek uit. Deze eerste uitgave beslaat nog een periode van twee jaar, maar het is de bedoeling om in het vervolg elk jaar een nieuwe editie te laten verschijnen. Uit de nood geboren, ligt er nu een boekwerk om trots op te zijn”.
 
Vanaf het moment van verschijnen is het jaarboek ook te koop in de boekhandel. Prijs: € 10,00.

Bestellen


Ja, ik bestel 'Zichtbaar en relevant - Parlementair Jaarboek ChristenUnie 2003-2004' Ik machtig de ChristenUnie om € 13,00 (€ 10,00 + € 3,00 verpakkings- en portokosten) van mijn bankrekeningnummer af te schrijven.

Naam
Adres
Postcode/Plaats  
Bankrekeningnummer
E-mailadres
Opmerking
 

Alle gegevens ingevuld? Druk dan éénmaal op 'Verzenden' en wacht op bevestiging.

    

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari