ChristenUnie tegen MTV-zenders

maandag 07 november 2005 15:34

De ChristenUnie gaat bedrijven vragen niet langer steun te geven aan muziekzenders als TMF, MTV en The Box. Door merken als Fanta aan te spreken op hun reclamebestedingen, hoopt de partij de zenders te bewegen niet langer 'ranzige' videoclips uit te zenden.
Vandaag gaat een speciale website live, zo meldt het Nederlands Dagblad. De pagina (onderdeel van de ChristenUnie-site moet gaan dienen als 'platform tegen godslasterlijke en pornografisch getinte uitingen in de media', met name op tv. Als eerste worden adverteerders op de MTV-zenders benaderd.
Er zijn inmiddels zes belangrijke adverteerders van de muziekzenders aangeschreven, zegt Joël Voordewind van de ChristenUnie. ‘We kondigen aan dat wij deze actie gaan ondernemen. Verder vragen we de bedrijven hun reclamebeleid te heroverwegen.’ Als de bedrijven niet reageren, wordt dit samen met hun naam op het internet vermeld, zegt Voordewind. Om die reden wil hij nu nog niet vertellen welke merken zijn aangeschreven. Wel staat vast dat Fanta, eigendom van Coca-Cola, daarbij zit.
Eerder protesteerde de ChristenUnie tegen een spot van Cup-a-Soup, overigens zonder dat Unilever zich daarvan onder de indruk toonde. Een ander protest richtte zich tegen Versatel (tv-reclame 'Hand van God').

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari