ChristenUnie-jongeren: voorkom een ‘Hotel Darfur’

27-04-2005 12:11 27-04-2005 12:11

PerspectieF verzamelt handtekeningen voor veiligheid vluchtelingen
 
PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, voert actie voor de bevolking van Darfur. De jongeren willen met de actie: ‘Voorkom Hotel Darfur’ zo veel mogelijk handtekeningen verzamelen voor het creëren van veiligheid in de vluchtelingenkampen door de internationale gemeenschap. De handtekeningen komen onder een brief die wordt verstuurd aan minister Bot van Buitenlandse Zaken en aan Jan Pronk, speciaal gezant van de Verenigde Naties voor Sudan.
 
De Sudanese regio Darfur wordt geteisterd door milities die de bevolking stelselmatig vermoorden, verkrachten en verminken. De situatie doet denken aan die in Rwanda, waar tien jaar geleden een vreselijke genocide plaatsvond. Over de genocide in Rwanda is een film gemaakt: ‘Hotel Rwanda’. Onder andere bij bezoekers van deze film verzamelen de ChristenUnie-jongeren handtekeningen.
 
De jongeren van de ChristenUnie vinden dat het tijd wordt om als internationale gemeenschap te laten zien dat de situatie in Darfur nu eindelijk eens moet veranderen. Zij vinden het creëren van veilige plaatsen voor vluchtelingen een eerste noodzaak. De ChristenUnie heeft inmiddels laten weten de actie van de jongeren te steunen. Vanuit de Tweede Kamer wil de ChristenUnie zich inzetten voor de veiligheid in de vluchtelingenkampen.
 
Zet je handtekening op:

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari