Duizend handtekeningen tegen Versatel-spot

maandag 09 mei 2005 18:14

ChristenUnie: ‘Hand van God’ moet van de buis
 
De ChristenUnie heeft in twee weken tijd via http://www.reclamefatsoen.christenunie.nl/ ruim 1000 handtekeningen verzameld tegen de TV-spot ‘Hand van God’ van Versatel. Deze handtekeningen worden dinsdag 10 mei overhandigd aan Versatel en de Reclame Code Commissie.
 
Om 12.30 uur worden door de Reclame Code Commissie de meer dan 100 klachten behandeld die tegen de spot zijn ingediend. De commissie heeft drie beargumenteerde klachten uitgezocht, die toegelicht mogen worden. Vertegenwoordigers van Versatel zullen in dezelfde zitting eveneens tegenover de Commissie hun toelichting over de totstandkoming van de spot geven.
 
De ruim 1000 handtekeningen die de ChristenUnie heeft verzameld worden tijdens de zitting door Bernardo van Olst overhandigd aan de Reclame Code Commissie. Van Olst is één van de indieners die zijn klacht mag toelichten voor de commissie. Na afloop van de zitting zullen de handtekeningen door een vertegenwoordiger van de ChristenUnie worden overhandigd aan Versatel.
 
Kamervragen
De ChristenUnie heeft naar aanleiding van o.a. de Versatel spot onlangs kamervragen gesteld. De partij wil weten of het stelsel van de Nederlandse reclamecode kan worden aangescherpt. De ChristenUnie zou graag een versnelling van de spoedprocedure bij de Reclame Code Commissie zien. Ondanks de vele klachten is de spot van Versatel waarin de ‘Hand van God’ er voor zorgt dat een voetbal in het doel verdwijnt nog steeds op de buis. Dit wordt door gelovigen als kwetsend ervaren. Rouvoet: “Wat de ChristenUnie betreft moet het mogelijk worden om een reclamecampagne op te schorten totdat er uitspraak is gedaan over een klacht, indien deze klacht kennelijk gegrond kan worden geacht.”
 

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari