Eigen wielerkleding voor leden ChristenUnie

maandag 18 juli 2005 18:31

ChristenUnie wielertenuePartij zet als eerste in op promotie via fietsliefhebbers
 
De ChristenUnie brengt een eigen wielertenue uit met de naam en logo van de partij. Onder leden bleek er voldoende belangstelling te zijn om in deze kleding te gaan wielrennen, toerfietsen of mountainbiken. Sinds vorige week rijden de eerste fietsers er in rond. Af en toe wordt er door medeweggebruikers vreemd opgekeken als er een fietser met ChristenUnie op rug en dijen voorbijflitst. Dat had men van die partij misschien niet verwacht.
 
Maar de redenering van de zelf fanatiek fietsende directeur Henk van Rhee van het partijbureau is simpel: waarom wel in het tenue van een commerciële sponsor fietsen en niet in dat van de eigen partij?!
Het gaat de partij bij deze actie om naamsbekendheid, een voortdurende zichtbaarheid, ook op plekken waar je dat niet verwacht. ‘We hebben een voor steeds meer mensen aansprekende inhoud. Daarbij hoort een voortdurende en opvallende zichtbaarheid’, aldus de partijdirecteur. 
 
Sponsoring
De droom van de directeur is, dat je met mooi weer door het hele land een lint van fietsers in ChristenUnie-outfit gaat zien.
Ook bij campagnes kunnen eigen wielerpelotons worden ingezet. De niet-commerciële sponsorkleding is nieuw in Nederland, zeker als het gaat om politieke partijen, maar de ChristenUnie timmert er graag mee aan de weg.  
 
 
[file=520]

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari