ChristenUnie komt met ouderenkrant en zorgtrofee

dinsdag 20 september 2005 16:54

De voorzitter van de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond) de heer Corporaal neemt het eerste exemplaar van de ChristenUnie-ouderenkrant uit handen van Jan Rietkerk in ontvangst. Deze oud-burgemeester van de ChristenUnie is voorzitter van een speciale ouderenwerkgroep. De uitreiking van de ouderenkrant valt samen met de start van de 50plusbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht.
 
Prijs beste zorginstelling
Binnenkort reikt de ouderenwerkgroep ook een trofee uit aan, wat volgens de ouderenwerkgroep de beste zorginstelling is. De werkgroep wil op deze manier positieve  aandacht vragen voor de zorg en laten zien dat  er ook genoeg mensen zijn die met veel liefde en aandacht  werken in de zorg. Genomineerd zijn: Verpleeghuis “Norschoten” in Barneveld, verzorgingshuis “De Amandelboom” in Kampen en verpleeghuis “Naarderheem” in Naarden.
 
Rouvoet blij met inbreng ouderen
De ChristenUnie vindt het waardevol dat senioren actief deelnemen in de politiek. Want: “Wie de ervaring en wijsheid van ouderen naast zich neerlegt, mist te veel. We zijn ontzettend blij met de praktische inbreng van de ouderenwerkgroep”, aldus fractievoorzitter André Rouvoet.
 
Waardevol advies
De ouderenwerkgroep van de ChristenUnie adviseert de partij zowel op landelijk als op regionaal en plaatselijk niveau op verschillende terreinen. De werkgroep riep bijvoorbeeld op om bij de invoering van de WMO (Wet maatschappelijke Ondersteuning) vooral op de kwaliteit van de zorg te letten. Dat kan door de huidige gemeentelijke zorg in een nulmeeting vast te leggen en na een paar maanden na invoering te vergelijken met de zorg die dan beschikbaar is.
 
Bekijk de ouderenkrant:


Ouderenkrant september 2005 (PDF)

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari