Stand-up comedian tourt met de ChristenUnie door het land

dinsdag 08 november 2005 23:35

Bron: www.eo.nl > Het Elfde Uur
 
Foto Marcello StewartStand-up comedian Marcello Stewart trekt samen met de ChristenUnie-Kamerleden door het land om christenmigranten te bereiken en aan te spreken. Marcello Stewart, geboren in Paramaribo, is lijsttrekker voor de ChristenUnie in Schiedam. Toen zijn partij bij de landelijke verkiezingen in 2002 twee kamerzetels verloor, trok hij aan de bel. Stewart is ervan overtuigd dat er kamerzetels te winnen zijn onder de christenmigranten in ons land.

"Ik dacht eerst dat er 400.000 christen-migranten waren in Nederland. De ChristenUnie ging er onderzoek naar doen en kwam erachter dat het er 800.000 zijn," vertelt Stewart aan Knevel. "Waarom de ChristenUnie? Het is een eerlijke partij, een partij voor alle christenen. In migrantenkringen wordt in gemeenten vaak gezegd dat stemmen niet goed is. 'Als je niet stemt, komt de duivel in de politiek,' zeg ik altijd. En 800.000 migranten zouden toch 12 zetels kunnen opleveren als ze stemmen."
 
"Christen-migranten bereik je met heel veel lekker eten. Dat hoort er voor hen bij," zegt Stewart. "Je moet ook zorgen voor heel veel muziek en mooie kleuren."
 
De artiest treedt al veertien jaar op als Dr. Johnny Love met beatboxer Mc Aldrin. Ook werkt hij samen met de Marokkaanse Ali B. "Ali B. is mijn beste vriend en samen zijn we een goed voorbeeld van integratie: hij is moslim en ik ben christen."
 
"Ik heb God ontmoet op straat. Ik ben tot geloof gekomen," zegt Stewart. "Ik was zo stoned als een balletje. Toen vroeg ik of God me wilde aanraken. Ik ben geen christen geworden door de kerk. Ik geloof in Jezus Christus. That?s it! Ik doe mee in een huisgemeente. Christenzijn heeft mijn leven veranderd in alle opzichten. Ik kom vaak in de geseculariseerde stand-up-comediasfeer. Jezus ging ook om met iedereen. Je moet je niet isoleren, je kunt maar beter gewoon met de mensen omgaan."
 
 
Link:

« Terug

Nieuwsarchief > 2005

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari