Samen een ‘bakkie’ doen

bakkie_koffie.JPGwoensdag 25 januari 2006 16:01

ChristenUnie kiest in gemeenteraadscampagne voor motto ‘Voor elkaar’

Bekende Nederlanders koken een potje bij de voedselbank en gemeenteraadsleden delen op straat koffiezakjes uit. Van Max Havelaar, natuurlijk. Zomaar een paar ingrediënten van de Voor Elkaar-gemeenteraadscampagne van de ChristenUnie. Met het thema Voor elkaar vraagt  de ChristenUnie aandacht voor de basis van een gezonde samenleving. Campagneleider Joël Voordewind: “Het gaat om aandacht hebben voor elkaar, meeleven met elkaar. Dat moet de overheid zoveel mogelijk stimuleren, om te voorkomen dat mensen het hoofd niet meer boven water kunnen houden of vereenzamen, maar ook om de veiligheid op straat te verbeteren en de verloedering van onze buurt aan te pakken”.

De ChristenUnie kiest voor het thema Voor elkaar om aan te geven dat de overheid oog moet hebben voor de doorgeslagen individualisering. Die uit zich in toegenomen eenzaamheid, sociale onveiligheid op straat en onverschilligheid. Voordewind: “Christelijk-sociale politiek is geen geitenwollensokkenpolitiek, maar een zaak van geloof en gezond verstand. Iedereen begrijpt dat er veel fout gaat door het ikke-ikke-ikkegedrag van mensen. Er is betrokkenheid op elkaar nodig, verantwoordelijkheid voor elkaar”. Met het uitdelen van 118.000 koffiezakjes met de opdruk Kopje koffie wil de partij symbolisch het contact tussen mensen in buurten en straten stimuleren. Ook in de TV-spot is een straatfeest te zien, waar partijleider André Rouvoet koffie schenkt voor buurtbewoners. Deze TV-spot is zowel op de publieke zenders als op alle regionale omroepen te zien.

Campagnepiek met migranten

Op 18 februari organiseert de ChristenUnie in Amsterdam een grootse avond met zes migrantenkerken. André Rouvoet lanceert samen met Regina Mac Nack, Amsterdammer van het jaar en kandidaat voor de ChristenUnie, een concreet voorstel voor de Amsterdamse politiek. Daarnaast zijn er optredens van gospelkoren en gospelartiesten. Amsterdam heeft inmiddels meer dan 80 migrantenkerken, waarvan de leden zich steeds meer thuisvoelen bij de ChristenUnie.

Voedselbank

Op 28 februari organiseren de ChristenUnie en PerspectieF, ChristenUnie-jongeren samen met Tineke Huizinga (Tweede Kamerlid ChristenUnie) en met bekende Nederlanders in de voedselbank van Amsterdam Zuidoost een kookmiddag voor daklozen. De partij wil hiermee aandacht vragen voor de toegenomen armoede in Nederland en roept gemeenten op om dit soort initiatieven ook financieel te ondersteunen.

Het land in met een piek in Nunspeet

De drie Tweede Kamerleden van de ChristenUnie ondersteunen, samen met oud-Kamerleden, de gemeenteraadscampagne. Tot aan 7 maart staan er ongeveer 50 lokale campagneavonden op het programma, vaak in combinatie met een werkbezoek of bezoeken aan de plaatselijke politieke markten. Op deze markten zijn de Kamerleden en lokale lijsttrekkers beschikbaar om vragen van het winkelend publiek te beantwoorden. Een piekmoment in de campagne is het bezoek van André Rouvoet op 22 februari aan Nunspeet. Op de Veluwe lanceert de fractievoorzitter van de ChristenUnie een voorstel dat de inwoners van plattelandsgemeenten zal aanspreken. Aan het gevarieerde programma wordt meegewerkt door een regionaal bekend gospelkoor. De afsluiting van de campagne is op 3 maart in Rotterdam.

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari