Colourful Newsletter 3 (juli 2006)

13-07-2006 15:13 13-07-2006 15:13

Voor iedereen

De werkgroep ChristenUnie Multicultureel wil de migranten die Nederland rijk zijn meer betrekken bij de ChristenUnie. Op evenementen zoals het Kwakoefestival looptu onze werkgroepleden tegen het lijf. Maar we organiseren ook geheel eigen evenementen. Van Den Helder tot Maassluis en van Den Haag tot Enschede - onze werkgroep verzorgt overal in het land talkshow met hapjes, drankjes, zang, cabaret en uiteraard politiek. Want christelijke politiek is voor iedereen belangrijk, ook voor u.

ChristenUnie op Eurospirit 2006

De ChristenUnie was vertegenwoordigd op Eurospirit, hetgrootste migrantencongres van Nederland. Zo’n3.000 mensen bezochten de happening. Joël Voordewind sprak namens de ChristenUnie over het belang van christelijke politiek en de perikelen rondom minister Verdonk. De politieke opstelling van de ChristenUnie in het debat over Verdonk kreeg grote steun van de aanwezigen. “Verdonk heeft onzorgvuldig gehandeld met het paspoort van Ayaan Hishi Ali en als zij haar paspoort mag behouden, dangeldt dit ook voor alle anderen in gelijke situaties. Er mag geen sprake zijn van vriendjespolitiek,“ aldus Voordewind.

Winst multiculturele Amsterdammers

Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen groeide de ChristenUnie Amsterdam van 3.700 naar 4.400 stemmen. Deze stemmenwinst was veelal afkomstig van multiculturele christenen. De landelijke campagne werd afgesloten in Amsterdam meteen grootst Gospelconcert in de Maranathakerk. Ook de NOS was erbij.

Werk voor iedereen

Manifest: gelijk zoekt zijns gelijk

De werkgroep ChristenUnie Multicultureel gaf onlangs een manifest (inhoudelijk rapport) uit over werk en allochtonen. Uit onderzoek van het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie blijkt dat de werkloosheid onder allochtone jongeren 21 procent is ten opzichte van 9 procent onder autochtone jongeren. Werkgroeplid Cynthia Ortega-Martijn schreef een manifest dat de discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt aan de kaak stelt. De ChristenUnie vindt dat uitsluiting op grond van ras of huidskleur om krachtige bestrijding vraagt. Hetmanifest geeft daarom zes concrete aanbevelingen. De werkgroep typeert die zelf als ‘maatregelen waarbij werkgevers met enige drang gestimuleerd worden om gelijke kansen voor iedereen op de arbeidsmarktte creëren’.

Aanbevelingen

  1. Laat een ethische code als keurmerk functioneren
  2. Geef werknemers recht op informatie bij beëindigen van een dienstbetrekking in proeftijd
  3. Geef sollicitanten recht op gedegen informatie bij afwijzing
  4. Initieer een maatschappelijk debat over anonieme CV’s, experimenteer met anonieme CV’s
  5. Voer quota in om de beschikbaarheid van stageplaatsen te verbeteren - begin bij de overheid.

Het manifest is te downloaden via www.christenunie.nl/nl/werkgroepmulticultureel.

Voor elkaar

De ChristenUnie wil een samenleving waar oog is voor elkaar. Wij kiezen voor:

  1. Meewerken: investeren in mensen door het ontwikkelen van hun talentenen hen op weg te helpen naar (on)betaald werk. En investeren in bedrijven en een economie die duurzaam en maatschappelijk verantwoord is
  2. Meeleven: dat is o.a.investeren in wijken en steden door bewoners en voorbewoners, waar gewerkt wordt aan de herontdekking van de gezonde samenleving
  3. Meehelpen: investeren in kinderen en gezinnen, scholen en hulpverlening om kinderen en jongeren kansen voor de toekomst te geven. En om kinderen in risicosituaties tijdig op te vangen.


Download hieronder het volledige bestand.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Colourful Newsletter juli 2006219,2 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari