Segers bij 'Door de Wereld' (NL2), 'Dit is de Dag' (Radio1), en Deze Week (Radio5)

gertjan-segers-biebshootdinsdag 22 februari 2011 16:29

Directeur van het WI, Gert-Jan Segers, was de laatste dagen te gast in de media. 

1. Afgelopen zaterdag, 19 februari, zat hij aan tafel bij Andries Knevel in 'Door de Wereld' om te spreken over de situatie in Egypte. De aflevering kunt u hier terug kijken. Het gesprek begint na 12 minuten.

2. En dinsdag 22 februari was hij weer te horen bij 'Dit is dag':

Het dagelijkse appeltje wordt geschild door Gert-Jan Segers, directeur van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. Segers bebatteert met George Harinck, directeur van het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, over partijvorming op levensbeschouwelijke grondslag. Harinck vindt het niet meer van deze tijd om bijvoorbeeld nog christelijke (of islamitische) partijen op te richten. Segers vindt dat levensbeschouwelijke partijen nog steeds een positieve rol in ons politieke bestel spelen.

Het gesprek kunt u hier terug luisteren.

3. Over hetzelfde onderwerp was Segers op zaterdag 26 februari te gast in 'Deze week':

Historicus George Harinck zwengelde de discussie weer eens aan: is er nog bestaansrecht voor christelijke politieke partijen? Vinden christenen in deze tijd niet steeds makkelijker hun weg naar andere partijen? Met de provinciale verkiezingen voor de deur praten we over christelijke politiek in een post-christelijke samenleving. Aan tafel: Gert-Jan Segers van het wetenschappelijk bureau van de ChristenUnie, Koert van Bekkum van de hoofdredactie van het Nederlands Dagblad en Arjan Lock, directeur van de Evangelische Omroep. Gespreksleider: Embert Messelink.

Dat gesprek kunt u hier vinden.

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari