ChristenUnie wil comfortroutes

20-02-2006 16:30 20-02-2006 16:30

Het openbaar vervoer moet goed bereikbaar zijn voor ouderen en gehandicapten

Bushaltes en treinstations moeten goed bereikbaar zijn voor ouderen en gehandicapten. Daarom moeten gemeenten comfortroutes naar het openbaar vervoer aanleggen. Dat betoogde Kamerlid Arie Slob vanavond in Apeldoorn, waar het stationsplein op dit moment gerenoveerd wordt: “Ouderen en gehandicapten zijn niet zo mobiel en daarom meer dan anderen aangewezen op het openbaar vervoer. De aanlooproutes naar haltes en stations moeten daarom goed begaanbaar zijn. Geen obstakels voor rollators en rolstoelen. En goede verlichting, zodat kwetsbare mensen zich ook  veilig voelen”.
 
De ChristenUnie realiseert zich dat het niet mogelijk is om van alle aanlooproutes comfortabele routes te maken. Slob: “Maar het moet mogelijk zijn in elk geval de routes van het openbaar vervoer naar verzorgingshuizen en ziekenhuizen comfortabel te maken”.
 
De woordvoerder van de ChristenUnie stelt vast dat in veel gemeenten de afstand van de plek waar ouderen en gehandicapten wonen naar de bus- of tramhaltes te groot is, terwijl juist deze mensen zo afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Slob: “Zonder een goed bereikbaar openbaar vervoer komen deze mensen al gauw in een isolement terecht en ligt het gevaar van vereenzaming op de loer. Dat moeten we met elkaar voorkomen. De afstand van de woonplek naar het openbaar vervoer moet daarom zo klein mogelijk zijn. Ik zie het als een taak van de gemeenten om in overleg met de vervoerders de bus- en tramhaltes dichterbij te brengen”.

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari