EP-vergoedingen moeten verantwoord worden

normal_IMG_0842dinsdag 10 mei 2011 16:36

Peter van Dalen (ChristenUnie) stond in het plenaire debat over de kwijting 2009 stil bij twee punten, het afnemend enthousiasme van burgers over Europa en de verantwoording van EP-vergoedingen.

De Eurobarometer laat zien dat het enthousiasme voor de Europese Unie al jaren daalt. In nog slechts 5 Lidstaten is er een meerderheid die de EU positief waardeert. Burgers zetten een ´is gelijk teken´ tussen Europa en geldverspilling.

Die bezwaren moeten we uiterst serieus nemen, te beginnen bij onszelf. Collega Itala doet dat ook, en terecht. Hij noemt het onverantwoord met dit Parlement nog op 2 vergaderlocaties bijeen te komen. Inderdaad mijnheer Sarkozy, we moeten af van het heen-en-weer gereis!

Ook is een goede verantwoording van onze eigen algemene onkosten nodig. Door het ontbreken daarvan hebben EP-leden al gauw de schijn tegen, deze vergoeding in de eigen zak te steken. Dat moet anders: terecht bepleit paragraaf 5 adequate maatregelen voor verantwoording. Ik hoop dat deze paragraaf wordt aangenomen: dat is belangrijk voor onze geloofwaardigheid en transparantie.

De bijdrage kunt u hier bekijken.

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari