Met bonus op spaarzin focus op toekomst!

01-03-2006 17:19 01-03-2006 17:19

Arie Slob van de ChristenUnie wil de Zilvervloot weer binnenhalen.

Er zijn nogal wat jongeren die zich in de schulden steken. Jongeren op kamers hebben veel uitgaven en komen aan het eind van de maand gemiddeld zo’n € 165 tekort. Er gaat veel geld op aan stappen, vakantie en mobiele telefonie. Arie Slob van de ChristenUnie wil jongeren helpen om de knop om te zetten: “We moeten de Zilvervloot weer binnenhalen!” Vanavond hield de woordvoerder financiën in Hattem een pleidooi om de oude spaarregeling, die jongeren een premie op hun gespaarde gelf gaf weer uit de mottenballen te halen: “Een bonus op spaarzin geeft jongeren weer een focus op de toekomst”. Slob wil jongeren op deze manier leren om verantwoordelijk met hun geld om te gaan.

De ChristenUnie wil jongeren die op een verantwoordelijke manier met hun geld omgaan belonen. Slob: “Dit voorstel is erop gericht dat jongeren zelf investeren in hun toekomst. Beter begroten. Meer sparen. Het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen toekomst, mag best beloond worden”.

De oplopende kosten van de kamer en de zorgverzekering zijn voor veel jongeren geen aanleiding om zich leuke dingen te ontzeggen. Met de introductie van de oude spaarregeling doet Slob een appél op het verantwoordelijkheidsgevoel van jongeren: “Als ze de smaak van het sparen eenmaal te pakken hebben, zullen ze minder snel in de verleiding komen om uitgaven te doen die niet verantwoord zijn”. Met deze positieve benadering wil de ChristenUnie de schuldenproblematiek aanpakken.

Bron: Nibud-onderzoek 2005 over jongeren en geld

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari