Kookfestijn met bekende Nederlanders in voedselbank succes

woensdag 01 maart 2006 11:00

Voedselbank AmsterdamIn de Amsterdamse voedselbank hebben tien bekende Nederlanders, waaronder Catherine Keijl en Klaas Wilting, maaltijden gekookt voor daklozen. Het koken werd afgewisseld door optredens van Jody Bernal, Brace en dr. Johnny Love. Tijdens de bijeenkomst werd een manifest: Voedselbanken broodnodig, aangeboden aan de aanwezige politici Tineke Huizinga (ChristenUnie Tweede Kamerlid) en Lodewijk Asscher (PvdA Amsterdam).

Het kookfeestje werd georganiseerd door de ChristenUnie Amsterdam en  PerspectieF (ChristenUnie-jongeren) om aandacht te vragen voor het toenemend armoedeprobleem in Nederland. In het manifest roepen beiden organisaties de lokale overheid op om mee te betalen aan de lopende kosten van de voedselbanken zoals water, gas, licht en brandstof. De bekende Nederlanders hadden allen voor €15,- ingrediënten meegebracht om de maaltijden te koken. Er werden 80 maaltijden gekookt door de bekende Nederlanders, bijgestaan door 3 topkoks en Regina MakNack, de coördinator van de voedselbank, tevens kandidaat-raadslid voor de ChristenUnie. Tenslotte aten de bekende Nederlanders zelf ook een hapje mee met gezinnen die daar dagelijks hun maaltijd eten.
Joël Voordewind, lijsttrekker van de ChristenUnie Amsterdam: “Het is dan schrijnend om de verhalen te horen van bijvoorbeeld een moeder met twee kinderen die vijf maanden moet wachten op een uitkering nadat ze was ontslagen. Gelukkig kan ze hier terecht bij de voedselbank.” “En dan zegt minister Zalm gerust dat er geen armoede is in Nederland, te gek voor woorden”, aldus Rogier Havelaar van Perspectief.
 
Zowel Huizinga als Asscher zeiden toe zich in te spannen om overheden mee te laten betalen aan de operationele kosten van de voedselbanken.
 
Download het manifest Voedselbanken, broodnodig! (Word)

Zie ook:
Dossier: Voedselbanken

« Terug

Reacties op 'Kookfestijn met bekende Nederlanders in voedselbank succes'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari