Terpstra van de ChristenUnie in Nationale Verkiezingselftal

Campagne CU 007-bewerkt06-03-2006 13:36 06-03-2006 13:36

Lijsttrekker Guido Terpstra van de ChristenUnie Leiden is geselecteerd in een groep talentvolle politici. Hij kreeg afgelopen vrijdag in de Pauluskerk te Rotterdam een shirt overhandigd met rugnummer 3.  Het Nationale Verkiezingselftal wordt samengesteld door BKB, het campagnebureau van de voormalige Niet Nix’ers in de PvdA Booij, Klusman en Van Bruggen.

Van 2 tot en met 7 maart haakt de BKB Campagnebende aan bij de campagnekaravaan die dan volop door Nederland trekt. In hun eigen bus gaat een groep creatieve, kritische twintigers, van theologiestudenten tot duikbootmatrozen, van historici tot acteurs, van Groningers tot Assendelfters, van Rotterdammers tot Nijmegenaren, het land door op zoek naar spannende kwesties en bepalende personen in de lokale verkiezingscampagnes. Maar dan wel net even anders.

In de Pauluskerk van ds. Hans Visser vertelde Guido Terpstra samen met zijn campagneleider Chris Sol over de manier waarop de ChristenUnie in Leiden campagne voert. Uiteraard ging het over de RijnGouweLijn en over de buddy-actie van studenten voor ouderen. “We willen een partij zijn die kritrisch maar constructief meebestuurt. Vanuit een christelijke visie, dat wel”, aldus Terpstra. “We zijn voor een scheiding van kerk en staat”, zo zei hij op vragen van een Franse journalist van L’Express. “Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geloof geen invloed mag hebben op de politiek.” Hij spitste het toe op het onderwijs: “Het is heel goed dat we in Nederland al honderd jaar ouders de kans geven om hun kinderen goed onderwijs te laten volgen, dat strookt met hun overtuiging.”

Zijn verhaal overtuigde de BKB Campagnebende: Terpstra zal als nr. 3 van het Nationale Verkiezingselftal de komende vier jaar gevolgd worden. Hun selectie gebeurde op basis van de vraag aan de politicus: hoe eet jij je burger? De kernwoorden daarbij zijn: vernieuwend, betrokken, oprecht, relevant en doortastend. Criteria waarvan de Campagnebende denkt dat ze horen bij de moderne politicus.

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari