Peter van Dalen vraagt Juncker op te stappen als voorzitter Eurozone

101dinsdag 27 september 2011 16:33

Europarlementariër Peter van Dalen heeft de voorzitter van de Eurozone, Jean-Claude Juncker, gevraagd om op te stappen. Van Dalen: ,,De situatie in de Eurozone is enorm verslechterd door de crisis. Juncker moet zijn verantwoordelijkheid nemen: de resultaten zijn er niet naar om aan te blijven als voorzitter."

 ,,Het getuigt van moed mijnheer Juncker dat u vandaag gekomen bent," zo begon Van Dalen zijn speech in het Europees Parlement. ,,Er is immers weinig om trots op te zijn. De Europese crisis dendert al meer dan een jaar voort en de situatie is tijdens uw voorzitterschap enorm verslechterd: de schulden van diverse Eurolanden zijn sterk toegenomen en torenhoog, Griekenland staat op het punt van omvallen, en de ECB heeft voor 130 miljard aan staatsobligaties in huis die nauwelijks meer waard zijn dan behang-papier."

Van Dalen vindt dat Juncker zijn verantwoordelijkheid moet nemen, omdat de Eurozone geen antwoord heeft gevonden op de zich opstapelende problemen. Juncker antwoordde dat de situatie inderdaad niet rooskleurig is. Hij stelde echter dat het Europees Parlement hem niet heeft aangesteld als voorzitter. Daarom wilde hij die vraag niet beantwoorden.

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari