Kandidaten ChristenUnie bedienen in Happietaria Utrecht

CU lijsttrekker Mirjam Bikker neemt de bestelling op03-03-2006 23:48 03-03-2006 23:48

De ChristenUnie vindt dat goede initiatieven van burgers door de gemeente moeten worden ondersteund. Het eetcafé Happietaria is nou typisch zo’n initiatief. 3 weken lang runnen de Utrechtse christelijke studentenverenigingen een restaurant waarvan de opbrengst in zijn geheel naar een goed doel gaat. 

Dit jaar heeft Happietaria haar opbrengst bestemd voor gezondheidszorg in de sloppenwijken van Cartagena en Bogotá in Colombia.

Zo’n actie verdient de ondersteuning van de gemeente. En ook de ChristenUnie draagt graag hieraan haar steentje bij. Vijf ChristenUnie-kandidaten voor de gemeenteraad onder aanvoering van Utrechts jongste lijsttrekker Mirjam Bikker (23) hebben daarom vrijdag 3 maart de bediening van de gasten verzorgd.

Van zeven tot elf uur ’s avonds namen zij de bestellingen van de gasten van Happietaria op en voorzagen hen van de gewenste gerechten. Omdat Happietaria in het teken staat van lekker eten en het goede doel steunen, was deze avond niet in de eerste plaats bedoeld om stemmen te winnen.

Lijsttrekker Mirjam Bikker: “Happietaria is een mooi voorbeeld van wat vrijwilligers zelf kunnen betekenen voor hun naaste, dichtbij of ver weg. Als ChristenUnie willen we ons hard maken voor de ander, onze campagneleus is niet voor niets ‘Voor Elkaar’! En de gemeente zou zulke initiatieven moeten ondersteunen, bijvoorbeeld met publiciteit of door het afzien van kosten voor vergunningen.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari