ChristenUnie: geen discriminatie hulpgelden Pakistan

Zoa water in Ethiopiëvrijdag 30 september 2011 08:30

Europarlementariër Peter van Dalen heeft de Europese Commissie gevraagd de besteding van hulpgelden door Pakistan extra te controleren. Bij de overstromingen vorig jaar in Pakistan werden vooral christenen en Dalits overgeslagen bij het uitdelen van hulpgoederen. Van Dalen: ,,Dit mag niet weer gebeuren. Daar moet de Commissie op toezien.”

Op 22 september 2011 heeft de Europese Commissie bekend gemaakt extra geld te geven aan het opnieuw door overstromingen getroffen Pakistan. Behalve de 10 miljoen die de Commissie zelf heeft toegezegd, geven ook verschillende lidstaten via het communautair mechanisme voor civiele bescherming geld en goederen. Van Dalen: ,,Ik ben het zeer eens met het verstrekken van hulp aan Pakistan. Alleen moet de hulp wel eerlijk verdeeld worden.”

Discriminatie

Bij de overstromingen in Pakistan in 2010 werd door verschillende hulp- en mensenrechtenorganisaties, onder andere Open Doors, melding gemaakt van discriminatie bij de verdeling van hulp door de Pakistaanse autoriteiten. Verschillende minderheden zoals christenen en Dalits (Hindoes), maar ook andere etnische en religieuze minderheden zijn toen benadeeld. Van Dalen wil dat de Commissie garandeert dat discriminatie dit keer niet plaatsvindt. ,,Deze mensen hebben hulp hard nodig. Het is extra schokkend als je wordt getroffen door overstromingen, en daarna geen aanspraak kunt maken op hulpgoederen. De situatie van 2010 was wat mij betreft eens, maar nooit weer.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari