ChristenUnie tevreden

08-03-2006 00:49 08-03-2006 00:49

AMERSFOORT - Bij ChristenUnie-fractievoorzitter Rouvoet overheerst „tevredenheid” als hij denkt aan de winst die zijn partij bij de verkiezingen boekte. De ChristenUnie speelt een thuiswedstrijd. Het partijkader komt bijeen in het partijbureau te Amersfoort. Even na negen uur, als de stembussen gesloten zijn, is het angstig stil. Iedereen kijkt gespannen naar de eerste uitslagen die binnenkomen.

Rond tien uur begint ChristenUnie-fractievoorzitter Rouvoet wat optimisme uit te stralen. In verschillende gemeenten wint de partij een zetel. Rouvoet sms’t en belt partijgenoten op om hen te feliciteren. Kwart over tien gunt hij zichzelf een biertje.

Medewerkers van de ChristenUnie zijn zeer nieuwsgierig naar de uitslagen. Zij kunnen niet afwachten tot het moment dat de uitslagen via internet beschikbaar zijn. Ze bellen diverse gemeenten zelf op.

Om kwart voor elf blijkt dat de ChristenUnie flink wat zetels heeft gewonnen. Rouvoet houdt een klein toespraakje en zegt dat de aanwezigen best mogen juichen als in een gemeente een zetel is gewonnen. In sommige gemeenten wint de partij zelfs meerdere zetels. De sfeer in Amersfoort wordt nu bijna uitgelaten.

Rouvoet denkt dat veel ontevreden CDA-kiezers zijn overgestapt naar het zijn partij. De ChristenUnie-voorman noemt het zeer opmerkelijk dat PvdA, SP en ChristenUnie de enige partijen zijn die zetels winnen. „Dat zijn de oppositiepartijen. De klap die het CDA krijgt, is een afrekening voor het landelijk beleid. Daar ben ik van overtuigd,”, aldus Rouvoet die ondertussen een felicitatie-sms’je stuurt naar PvdA-leider Bos.

Bron: Reformatorisch Dagblad, Gerard Vroegindeweij

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari