Sportbijbels bij aftrap verkiezingscampagne Zwartewaterland

03-02-2006 16:46 03-02-2006 16:46

Bert Konterman, foto: Martijn KleingeertsOp verzoek van de ChristenUnie Zwartewaterland heeft voormalig profvoetballer Bert Konterman een sportbijbel overhandigt aan verschillende vertegenwoordigers van sportverenigingen in Genemuiden. Deze speciale bijbel heeft als titel ‘Meer dan Overwinnaars’. De ChristenUnie Zwartewaterland vindt de beleving en uitoefening van sport een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Zwartewaterland wil de verkiezingscampagne in sportieve stijl beginnen om zo te benadrukken dat sporten ook voor ons belangrijk is.

Profvoetbal
Konterman voetbalde eerder bij Feyenoord, Vitesse en Glasgow Rangers en werkt nu ondermeer voor de stichting Sports Witnesses. Met de sportbijbel kan in elke kantine en op elk veld worden getoond dat sporten meer is dan winnen. Ook Tweede Kamerlid Arie Slob was van de partij om de campagne te ondersteunen.

Bijbel uit de auto
Hoe komt deze lokale kiesvereniging op het idee van een sportbijbel? “Tijdens de voorbereidingen van het verkiezingsprogramma zat het bestuur van de ChristenUnie in een openbaar gebouw bij elkaar en wilde de avond afsluiten met het lezen van een stukje uit de bijbel,” vertelt voorzitter Henk Schra. “Maar er was geen bijbel te vinden in het gebouw. We moesten er één uit de auto halen. Het leek ons dus een goed idee om met het uitdelen van sportbijbels ons programma te starten.’ "

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari