Verbied online gokken in heel Europa

pokeren-1dinsdag 15 november 2011 12:31

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) keert zich tegen het voorstel om te komen met Europese regels voor online gokken. In het rapport Creutzmann wordt hiertoe opgeroepen. Van Dalen: ,,Die regeling moet gokken transparant en, je gelooft het niet, eerlijk maken. Maar gokken is nooit eerlijk omdat aanbieders van gokspelen er altijd voor zullen zorgen winst te maken (the house always wins).”

,,De Belgische econoom Geert Noels noemde gokken een belasting op domheid. Ik voeg daaraan toe dat gokken ook een bron van persoonlijk leed is: gokken leidt tot verslavingen en schulden”, aldus de Europarlementariër.

Schadelijk

Mocht er zo’n gecoördineerde Europese aanpak komen, dan zal die aanpak er niet toe leiden dat gokaanbieders van buiten de EU deze nobele regels van de EU gaan toepassen. Van Dalen: ,,Die aanbieders worden niet gebonden door Europese regels. Wel kan de toegang tot dergelijke websites binnen de EU worden beperkt, maar in dat geval stel ik voor de eenvoudige weg te kiezen. Namelijk, erkennen dat gokken schadelijk is voor de gokkers, hun gezinnen en de maatschappij en daarom online gokken in heel Europa te verbieden.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2011

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari