ChristenUnie Gouda komt op voor de fietser

11-02-2006 11:27 11-02-2006 11:27

Veel toeristen bezoeken Gouda en haar omgeving. Met de fiets kan de stad gemakkelijk verkend worden. ChristenUnie Gouda schrijft in haar verkiezingsprogramma dat de fietspaden veilig moeten zijn en wil zich inzetten voor voldoende servicepunten (verhuur, onderhoud, catering). Deze kunnen zowel bewoners van de regio als de toeristen verleiden tot een ritje.

Vele onderzoekers hebben aangetoond dat voldoende beweging de geestelijke en lichamelijke gezondheid aanmerkelijk bevordert.

De gemeente kan volgens ChristenUnie Gouda ideële reclame maken (vergelijkbaar met postbus 51) en samen met scholen en consultatiebureaus ouders motiveren hun kinderen met de fiets van en naar school te vervoeren. Dat voorkomt gevaarlijke situaties rondom de scholen. De gemeente streeft ambitieus naar de status van Fietsstad van het jaar/decennium. Om ook de Gouwenaar aan te zetten tot het nemen van de fiets zal de gemeente volgens ChristenUnie Gouda voldoende verlichte en bewaakte stallingsmogelijkheden moeten bieden, zowel in het centrum als bij de stations als bij sportaccommodaties.

Om het belang van een goed fietsbeleid te onderstrepen heeft de lijstrekker van de ChristenUnie Harro Janssen vandaag 25 km gefietst op de hometrainer in winkelcentrum Goverwelle. Ondertussen ging hij in gesprek met de Goverwellenaren.

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari