ChristenUnie Hilversum heeft 38 stemmen tekort voor tweede zetel

vrijdag 10 maart 2006 12:24

De ChristenUnie in Hilversum heeft stemmenwinst geboekt. Totaal stemden 1724 mensen op de ChristenUnie, dat zijn er ongeveer 200 meer dan tijdens de verkiezingen van 2002. Om een restzetel te bemachtigen hadden 38 mensen meer op de ChristenUnie moeten stemmen.

"Erg zuur" noemt Aldrik Dijkstra, de uitslag. "We hebben ons uiterste best gedaan om mensen over de streep te trekken, en dat is is ons dus ook goed gelukt. We zijn los gegaan van de SGP en hebben toch 200 stemmen winst. Kiezers belonen ons dus ook voor onze duidelijkheid".  "En dat je dan 38 stemmen tekort komt voor een tweede zetel is gewoon enorm balen"

Tevens heeft het systeem van de verdeling van de restzetels niet geholpen bij de verdeling. In een dorp van minder dan 20.000 inwoners geldt een ander, voor kleine partijen, voordeliger systeem om restzetels te verdelen. Hilversum behoort tot de grotere gemeenten waar een onvoordeliger systeem voor kleine partijen wordt gehanteerd.

De ChristenUnie wil de kiezers en de achterban van de ChristenUnie duidelijk maken dat IEDERE stem dus telt. Non-chalant met je stemrecht omgaan kan dus grote gevolgen hebben. Zeker voor een kleine partij als de ChristenUnie.

Aan de andere kant is er voor de ChristenUnie dus nog veel werk te verrichten: "Het is ons wat dat betreft blijkbaar nog niet voldoende gelukt om duidelijk te maken wat het effect voor de kiezers is als er een tweede persoon in de raad zou zijn gekozen. Dat wordt een van de doelstellingen voor de komende periode: nog duidelijker nut en noodzaak van een grotere fractie aantonen".

De ChristenUnie bedankt bij monde van Aldrik Dijkstra al haar kiezers voor het in de partij gestelde vertrouwen. "Uw stem zal worden gekoesterd en we zullen ons uiterste best doen om de doelen van de CU voor de komende periode te bereiken".

Met de ChristenUnie komt het voor elkaar!

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari