Flinke groei voor ChristenUnie Wageningen

10-03-2006 10:12 10-03-2006 10:12

Bijna extra zetel

De ChristenUnie heeft in Wageningen een flinke stemmenwinst behaald. De partij kwam slechts 46 stemmen tekort voor een tweede zetel in de Wageningse gemeenteraad. Monique Heger zal daarin plaatsnemen. “We hebben onze ene zetel behouden en uitgebreid met meer dan 300 stemmen, dus veertig procent aan extra stemmen. Een mooi resultaat. Het is jammer dat Jaap Lammers dit niet meer mee kan maken. Dit succes komt voor een groot deel door zijn inzet in de afgelopen periode.”

“Een beetje zuur is het wel dat we die tweede zetel niet haalde,” zegt Heger desgevraagd. ”We zijn de grootst groeiende zittende partij. D66 groeide 1%, de PvdA 5% en de Stadspartij 15%. Zij kregen er allen een zetel bij. Wij groeiden 40% en mogen ons niet verheugen met een zetelverdubbeling. Jammer! Toch laat het zien dat we draagvlak hebben en dat mensen goede integere politiek waarderen.”

De afgelopen periode stond de ChristenUnie bekend als een partij die vaak met alternatieven kwam, als ze het ergens niet mee eens was. “Deze lijn zetten we zeker voort,” aldus Heger. “We zijn de kiezers dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen. Maar bovenal wil ik God danken voor de kracht die we kregen nadat Jaap overleed.”

SP moet haar verantwoordelijkheid nemen
Bij de komende collegeonderhandelingen ziet de ChristenUnie een belangrijke rol weggelegd voor de PvdA en de SP. Dit zijn, met de ChristenUnie, de partijen die het meest gegroeid zijn. De Socialistische Partij is de derde partij van Wageningen geworden. “Wij vinden dat zij daarom ook bestuursverantwoordelijkheid zouden moeten nemen, samen met de PvdA die de grootste partij is geworden.” Welke partij er als derde moet aanschuiven, staat nog niet vast. “Zelf gaan we die verantwoordelijkheid niet uit de weg. Al zijn we realistisch genoeg dat je met één zetel weinig in de melk te brokkelen hebt. Wageningen zal hoe dan ook nog veel van ons horen.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari