Syriërs asiel geven

16-03-2006 13:28 16-03-2006 13:28

ChristenUnie vestigt hoop op CDA

DEN HAAG - De ChristenUnie gaat vandaag in het Syrië-debat niet inzetten op het vertrek van minister Verdonk. Volgens Kamerlid Tineke Huizinga is dat politiek gezien onhaalbaar.

,,Ik wil er eigenlijk ook geen politiek steekspel van maken. Het gaat mij om de mensen; die moeten er iets aan hebben'', zegt Huizinga. De 270 uitgeprocedeerde asielzoekers die terugkeergesprekken met de Syrische delegatie hebben moeten voeren, zijn door het beleid van Verdonk in gevaar gebracht, vindt ze. ,,En omdat het naar mijn indruk nauwelijks mogelijk is vast te stellen hoe groot dat gevaar voor elk individu is, pleit ik ervoor dat deze hele groep alsnog in Nederland mag blijven.''

Huizinga vindt wel dat de kwestie ,,rammelt aan alle kanten''. ,,Maar ik vind het belangrijker dat er een Kamermeerderheid ontstaat die ervoor zorgt dat dit niet weer gebeurt, dan dat minister Verdonk wordt weggestuurd. Dat lukt toch niet.'' Huizinga heeft haar hoop gevestigd op het CDA. Die partij heeft volgens de ChristenUnie de sleutel in handen om ervoor te zorgen dat Verdonk haar beleid moet aanpassen.

Huizinga noemt het ,,bemoedigend'' dat haar CDA-collega Van Fessem gisteren in deze krant het niet wijzen op het zwijgrecht ,,kwalijk'' noemde. Dat was immers een van de aanbevelingen van de commissie-Havermans, die kortgeleden de Congo-affaire onderzocht.

Bron: Nederlands Dagblad, van onze redactie politiek

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari