Nieuw boek van Gert-Jan Segers en Marten de Vries

978902392042701-02-2012 17:45 01-02-2012 17:45

Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen

Gert-Jan Segers en Marten de Vries komen deze week met hun nieuwe boek ‘Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen’.. Daarin een aanzet tot een debat over kernwaarden van het christelijk geloof tegen de achtergrond van de islam.


Christenen moeten met moslims in gesprek. Daar vragen moslims om. Dat willen christenen ook. Maar wat zeggen christenen als moslims hen vragen stellen?

De islam pretendeert de definitieve, verbeterde versie te zijn van het christelijk geloof, en dit vraagt om een gedegen antwoord. De auteurs bieden daarvoor een aanzet op basis van hun jarenlange omgang met moslims. Zij zijn er allerminst van overtuigd dat we er met de islamitische profeet Mohammed en zijn Koran op vooruitgaan. Integendeel. Beginnend en eindigend bij Jezus Christus leggen de auteurs, tegen de achtergrond van de islamitische leer, uit wat christenen geloven maar moslims nog nooit begrepen hebben. Zij schrijven dit omdat juist door de ontmoeting met moslims en hun islam de auteurs opnieuw onder de indruk kwamen van wat geen mens ooit had kunnen bedenken: het evangelie van Jezus Christus.

De Vries beschrijft aan de hand van de zes geloofspunten van de islam de christelijke geloofsleer over onder andere het karakter van de Bijbel en de positie van Jezus Christus. Segers maakt aan de hand van de Tien Geboden duidelijk hoe heilzaam een op Christus georiënteerde ethiek is en schrijft over onder andere huwelijk, bezit en begeerte.

Dit boek is het resultaat van intensieve omgang met moslims, gesprekken, academische studie, twaalf lezingen en de reactie daarop van islamitische co-referenten. Het is geschreven voor christenen, om hen toe te rusten voor het gesprek met moslims. Moslims zijn van harte uitgenodigd om mee te lezen.

Op maandag 19 maart a.s. hopen de auteurs een presentatieavond te organiseren naar aanleiding van de verschijning van hun boek. Locatie: Rotterdam. Nadere informatie volgt en is te vinden op www.boekencentrum.nl en www.hetkruis.org

Voor meer informatie over het boek, klik hier. 

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari