Voordewind uitgenodigd voor workshop mensenrechten in Iran

Banner Iraanse ambassade Overhandigen handtekeningen Iraanse pastor-616408-03-2012 12:45 08-03-2012 12:45

De Iraanse ambassadeur heeft ChristenUnie-Tweede Kamerlid Joël Voordewind uitgenodigd om in zijn land een workshop te komen geven over mensenrechten. Het Kamerlid reageert enthousiast op deze uitnodiging en wil 'serieus' gaan kijken wanneer hij naar Iran zou kunnen gaan. De ambassadeur heeft de ChristenUnie en mensenrechten uitgenodigd om de workshop te geven. "Dus Amnesty, let's go", twitterde Voordewind in reactie op de uitnodiging.

Voordewind:  „Als wij zelf mogen bepalen wie daarbij aanwezig mogen zijn, kan het interessant zijn om dat te doen. Dan kan ik ter plekke ook pleiten voor de vrijlating van de Iraanse voorganger Yusef Nadarkhani.”

Voordewind was woensdag samen met mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign bij de Iraanse ambassadeur in Den Haag om hem een cd-rom te overhandigen met een door 24.000 mensen ondertekende petitie ten gunste van Nadarkhani. Volgens de ambassadeur is de voorganger nog in leven en zei hij niet te verwachten dat de doodstraf uitgevoerd zal worden. Nadarkhani is momenteel nog in afwachting van het oordeel van het hooggerechtshof en de geestelijk leider Al Khamenei. 

Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft in reactie op vragen van Voordewind laten weten opnieuw aan te dringen op de vrijlating van Nadarkhani. 

Zie ook de berichten op RD.nl en ND.nl en het bericht op de website van Jubilee Campaign

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari