Doortastend optreden Rutte had EP-debat over PVV-website kunnen voorkomen

08713-03-2012 15:42 13-03-2012 15:42

Europarlementariër Peter van Dalen vindt het teveel eer om een debat te wijden aan de PVV in het Europees Parlement. ,,Het debat vandaag was niet nodig geweest wanneer premier Rutte meteen en volmondig afstand had genomen van die website. De premier had de website direct moeten verwerpen omdat die aanzet tot agressie en het stigmatiseren van een grote groep mensen”, aldus Van Dalen namens de ECR-fractie tijdens het debat in het Europees Parlement.

De Nederlandse regering had volgens Van Dalen eerder afstand moeten nemen van de meldpunt. ,,Het debat vandaag was niet nodig geweest wanneer premier Rutte meteen en volmondig afstand had genomen van die website. De premier had de website direct moeten verwerpen omdat die aanzet tot agressie en het stigmatiseren van een grote groep mensen. Zo’n veroordeling was des te meer noodzakelijk omdat Rutte steunt op de Partij Wilders als gedoogpartner van zijn kabinet.”

Ook had de premier in één adem de dagelijkse bijdrage van vele hardwerkende Polen en Oost-Europeanen aan de Nederlandse economie moeten prijzen. Van Dalen: ,,Dat zeg ik namens mijn ECR-fractie in het algemeen, en namens mijn zeer gewaardeerde fractiegenoten uit Polen, Tsjechië, Letland, Litouwen en Hongarije in het bijzonder. Had Rutte die veroordeling meteen en overduidelijk uitgesproken dan hadden wij hier onze kostbare tijd beter kunnen besteden.”

Teveel eer

Van Dalen wil niet teveel woorden vuil maken aan het nieuwste initiatief van Geert Wilders. ,,Zo ongeveer per kwartaal wordt iets of iemand frontaal op de korrel genomen. Marokkanen, Turken, Grieken, koningin Beatrix, rituele slacht, de Euro, wie heeft er van grote leider Wilders nog niet op z’n falie gehad! Vandaag zijn het dus de Polen en Oost-Europeanen. Morgen bent u het, of ik.”

Dat is volgens Van Dalen de hele kwestie, niet meer en niet minder. ,,Grote leider Wilders vindt dat het anders moet in Nederland en schudt daarom keer-op-keer zijn frustratie af. Ik vind het te veel eer voor de PVV daar een debat aan te wijden in dit huis. Zeker als we weten dat een debat hier per uur vele tienduizenden euro’s kost.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari