ChristenUnie-jongeren starten samen met CGI petitie voor godsdienstvrijheid

24-03-2006 19:23 24-03-2006 19:23

PerspectieF, de jongerenvereniging van de ChristenUnie start samen met de CGI, Contact Groep Islam, een petitieactie tegen de ter dood veroordeling van de Afghaan die overgegaan is van de islam naar het christendom. Ook andere maatschappelijke organisaties worden momenteel benaderd om de petitie te ondertekenen. De petitie is te vinden op de website van PerspectieF. De petitie is vooralsnog gericht aan minister Bot van buitenlandse zaken, maar beide partijen zoeken naar mogelijkheden om zélf naar Afghanistan af te reizen om de handtekeningen te overhandigen aan premier Karzai van Afghanistan.
 
“Het is absoluut onacceptabel dat iemand wegens zijn geloofsovertuiging gestraft wordt. Of het nu om de doodstraf of gevangenisstraf gaat maakt daarin niet uit. Godsdienstvrijheid is ontzettend belangrijk”, aldus PerspectieF-voorzitter Rogier Havelaar. De jongeren en de CGI hopen vóór 1 mei 25.000 handtekeningen te verzamelen in Nederland, Duitsland, Canada, Wit-Rusland, Italië, Spanje en Frankrijk. “We hebben al onze internationale contacten gevraagd om mee te doen. Op die manier laten we zien dat het niet alleen iets ‘Hollands’ is, maar iets wat internationaal breed gedragen wordt”, aldus Havelaar.
 
Hikmat Mahawat Khan, voorzitter van de CGI, benadrukt het belang van de godsdienstvrijheid, juist vanuit de Islam en de Koran: “Dat is de reden waarom wij vanmorgen een persbericht stuurden en graag met PerspectieF samenwerken op dit terrein. Godsdienstvrijheid is er voor iedereen!”, aldus Khan.
 
Ook het partijbureau van de ChristenUnie ondersteunt op haar website de petitie van de jongeren. “Op dit moment benaderen we zoveel mogelijk maatschappelijke organisaties zoals als Jubilee Campaign, Open Doors, Kerk in Nood en de  Evangelische Alliantie en Amnesty International  om brede steun te verwerven voor het pleidooi voor vrijlating van Rahman en godsdienstvrijheid in Afghanistan”, aldus Joël Voordewind, hoofd Acties. Eerdere soortgelijke actie van de ChristenUnie leidde tot de instelling van de Europese ambassadeur voor mensenrechten en godsdienstvrijheid.

Zie ook:
Dossier: Godsdienstvrijheid Afghanistan

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari