Europees Parlement: dieren mogen niet langer dan acht uur worden vervoerd

68248_vandalen08-05-2012 10:29 08-05-2012 10:29

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) heeft ervoor gezorgd dat diertransporten in de EU diervriendelijker worden. ,,De Transportcommissie van het Europees Parlement heeft een voorstel van mij en enkele collega’s aangenomen om dieren niet langer dan acht uur te vervoeren. Dit is goed voor het welzijn van dieren”, aldus de Europarlementariër na de stemming in de Transportcommissie.

De Europese Commissie is ook opgedragen om te onderzoeken hoe het vervoer van karkassen -in plaats van levende dieren- kan worden aangemoedigd. ,,Vervoer van dieren is geen ideale situatie. Hoe minder dieren vervoerd worden, hoe beter. Maar als het toch moet, dan zo diervriendelijk mogelijk. Acht uur is daarbij het absolute maximum”, volgens Van Dalen.

Weerstand

In de Transportcommissie was weerstand tegen de acht urennorm, vooral van Zuid-Europese Europarlementariërs. Die maakten zich zorgen over de kosten van het vervoer. Van Dalen: ,,Ik vind in dit geval het kostenaspect van minder belang. Het gaat om het welzijn van dieren. Ik betaal liever een eerlijke prijs voor mijn vlees, dan dat ik goedkoop vlees eet waar dieren tijdens het transport onnodig voor hebben moeten lijden.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari