Burgers adverteren voor ChristenUnie

04-03-2006 09:09 04-03-2006 09:09

APELDOORN - Yvon van der Meer en oud-CDA-wethouder Johan van Rooijen hebben in deze krant van vandaag een opmerkelijke advertentie geplaatst. Ze roepen op tot steun aan de ChristenUnie tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van dinsdag.

Van der Meer en Van Rooijen maakten zich sterk voor Jan uut de Beemte. Jan woont al jaren in een stacaravan op zijn eigen terrein. De gemeente wilde de caravan verwijderen, waarna Van der Meer en Van Rooijen voor hem opkwamen. In de gemeenteraad deed Andries van de Woestijne (ChristenUnie) dat ook.
'Mede dankzij Van de Woestijne heeft de gemeenteraad een uniek standpunt ingenomen', zegt Van der Meer. 'De menselijke maat werd boven de regels gesteld. In dat kader neem ik ook een uniek besluit voor mij persoonlijk. Ik verlaat mijn politieke roots en stem op de persoon die in zijn krachtige optreden en stellingnames heeft getoond het menselijk gezicht van de gemeente Apeldoorn steviger gestalte te durven geven'.

Moed
'Ik heb niets aan een volksvertegenwoordiger die angstig de reddingslijn vast blijft houden van wat er nou eenmaal ooit aan veilige regeltjes is verzonnen', vervolgt Van der Meer. 'Het imago van de gemeentelijke moed om de lijntjes af en toe wat meer los te laten, is met de zaak van Jan in mijn ogen echt een stuk verbeterd.'
De stap van Johan van Rooijen is opmerkelijk. Hij was jarenlang wethouder voor het CDA in Terneuzen. Bijna twee jaar geleden kwam hij in de gemeente Apeldoorn wonen. Van Rooijen blijft lid van het CDA, maar wil lokaal een ander geluid laten horen.
Het is vrij normaal dat plaatselijke partijen zelf advertenties plaatsen. Dat burgers zonder partij-binding dat doen is voor zover bekend nog niet eerder voorgekomen.

Bron: De Stentor, Jeroen Pol

« Terug

Nieuwsarchief > 2006

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari