ChristenUnie pleit voor groeiagenda die competitiekansen bedrijfsleven vergroot

08-12-2009 van Dalen22-05-2012 17:29 22-05-2012 17:29

Europarlementariër Peter van Dalen keert zich tegen de druk die wordt gezet op mevrouw Merkel om in te stemmen met een nieuwe groeiagenda. ,,Dat wil zeggen: veel geld pompen in de economie. Ik vind dat onverstandig. Schuld op schuld laden is onwijs”, aldus de Europarlementariër tijdens het debat in Straatsburg over de komende Eurotop.

Van Dalen bepleit een andere groeiagenda die de competitiekansen voor het bedrijfsleven vergroot. ,,Dus verlaging vennootschapsbelasting; gunstige afschrijving op investeringen; goed en toegankelijk onderwijs in topsectoren zoals techniek en logistiek en een hogere pensioenleeftijd. Dàt is de effectieve groeiagenda!”

Aanpassing Eurozone

Ook moet het Euro-beleid volgens de Europarlementariër zonder taboes opnieuw overdacht worden. ,,Meer lenen door het ESM brengt landen als Griekenland, Cyprus en Spanje dieper in de problemen. Ik mis een studie over aanpassing van de muntunie waarbij zuidelijke landen de Euro houden, en noordelijke landen de Euromark introduceren. Zo'n aanpak zou wel eens uiterst solidair kunnen blijken te zijn. Zoals bleek voor Argentinië en Slowakije toen zij hun muntunies opbraken: toen kwamen voor hen de jaren van echte groei!”

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari