Europees Parlement slaat door in bestrijding homofobie

straatsburgbijnacht.JPG24-05-2012 12:52 24-05-2012 12:52

Europarlementariër Peter van Dalen heeft zich gekeerd tegen een resolutie over homofobie, waarover het Europees Parlement vandaag stemde. ,,Uiteraard ben ik ook voor honderd procent tegen homofobie. De aangenomen resolutie gaat echter veel te ver. In de resolutie wordt het homohuwelijk gepromoot en wordt gelovigen verweten achter de discriminatie van homo´s te staan. Daar ben ik het niet mee eens”, aldus de Europarlementariër vanuit Straatsburg.

,,De ChristenUnie heeft discriminatie en geweld tegen homo's, lesbiennes, transsexuelen en intersexuelen altijd resoluut afgewezen”, aldus Van Dalen. ,,De aangenomen resolutie gaat echter veel te ver. Zo wordt beweerd dat homofobie veelal plaatsvindt ‘onder het mom van vrijheid van godsdienst en het recht op gewetensbezwaren.’ Dit is een grove misvatting. Net als maatregelen tegen homofobie zijn maatregelen voor bescherming van godsdienstvrijheid en het recht op gewetensbezwaren juist beschermingsmaatregelen. Dit is belangrijk voor iedereen, maar zeker ook voor christenen in een seculariserende samenleving.”

 

Wat de Europarlementariër enorm verbaast is dat zijn christendemocratische collega's medeauteurs zijn van de aangenomen resolutie. ,,Het is jammer dat we niet samen met hen hebben kunnen werken aan een meer gebalanceerde resolutie die homofobie uitsluit maar niet in de valkuil trapt om christofobie te promoten.”

« Terug

Nieuwsarchief > 2012

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari